Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Pohřešování skončilo dobře

TRUTNOVSKO - Pět desítek mužů v terénu 

V průběhu noci z pondělí na úterý 4. 9. 2012 pátrali trutnovští policisté ve spolupráci se členy Horské služby po sedmačtyřicetiletém muži, který v pondělí dopoledne se dvěma kamarády podstoupil túru ze Sněžky směrem k Luční boudě.
V průběhu cesty se skupinka rozdělila a jeden z mužů zůstal v horském terénu sám. Po několika hodinách se dvojice turistů vydala svého známého hledat, výsledek byl však negativní. Z důvodu blížícího se večera požádala dvojice návštěvníků našich nejvyšších hor o pomoc při hledání svého kamaráda členy Horské služby, kteří o pohřešování ihned vyrozuměli trutnovské policisty. Do pátrací akce bylo nasazeno na čtyři desítky členů Horské služby s pěti psovody, kteří prohledávali horský terén, několik policejních hlídek, které provedly prověrky ve zdravotnických zařízeních a všech restauracích a jiných provozovnách v teritoriu služebních obvodů Špindlerův Mlýn, Pec pod Sněžkou a Svoboda nad Úpou. Do uvedené akce byl rovněž nasazen vrtulník letecké záchranné služby. Policisté a členové horské služby po pohřešovaném pátrali celou noc.
V úterý ráno 4. 9. 2012 se všem ulevilo po zjištění, že se „ztracený“ sám telefonicky ozval z území Polské republiky. Následně provedeným šetřením muži zákona zjistili, že je hledaný v pořádku a že se nestal obětí žádného protiprávního jednání.
Policie České republiky tímto žádá všechny návštěvníky Krkonoš, aby se při pobytu a pohybu v našich nejvyšších horách chovali odpovědně. Každý by měl myslet na to, že i Krkonoše si mohou vybrat tu nejvyšší daň – lidský život. Za profesionální přístup a osobní nasazení patří všem policistům i členům Horské služby velké poděkování.
nprap. Bc. Udo Ertner
5. 9. 2012
 

vytisknout  e-mailem