Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Pohřešování mladistvé dívky a další víkendové události

Lanškroun - perný víkend místních policistů 

Použití donucovacích prostředků
Na žádost Městské policie Lanškroun o pomoc jsme byli přivoláni k agresivnímu muži na náměstí J. M. Marků. Mladík velmi vulgárními výrazy v době našeho příjezdu urážel strážníky MP. Protože svým jednáním začal ohrožovat sebe i své okolí, byl v souladu se zákonem zajištěn a vyzván, aby následoval hlídku na útvar policie. V tuto chvíli začal být muž ještě agresivnější a ve chvíli, kdy se snažil hlídku napadnout, bylo přistoupeno k použití donucovacích prostředků - úderů a kopů sebeobrany. Muž byl poté převezen na Protialkoholní záchytnou stanici do Pardubic.
Policie případ dokumentuje a po shromáždění všech důkazů zváží zahájení úkonů trestního řízení, neboť policista ve smyslu trestního zákoníku je úřední osobou a jeho napadení může být posouzeno jako trestné.

Pohřešujeme patnáctiletou dívku
Z Dětského domova v Dolní Čermné utekla jejich 15-letá chovankyně. Dle sdělení vychovatelky se nejedná o první případ jejího útěku. Po pohřešované dívce policie intenzivně pátrá.

Výtržnictví a ublížení na zdraví
Přímo v XL clubu Lanškroun došlo  k napadení jednoho z jejich hostů tím způsobem, že v prostoru před šatnami byl útočníkem poškozený zezadu napaden skleněnou lahví nebo sklenicí. Úder byl směřován do obličeje a to takovou intenzitou, že se skleněný předmět rozbil a způsobil oznamovateli poškození tří zubů. Jméno pachatele je policii známo, po vyslechnutí svědků mu bude sděleno podezření z přečinu ublížení na zdraví.

Odcizení platební karty
Na lanškrounskou policii se dostavila maminka, která strávila se svým synem noc v Orlickoústecké nemocnici v Ústí nad Orlicí. Na oddělení kojenců jí přes noc byla odcizena peněženka s platební kartou. Případ bude po zadokumentování postoupen na Obvodní oddělení Policie ČR v Ústí nad Orlicí z důvodu místní příslušnosti.

Odcizení registrační značky z vozidla
Na ulici Havlíčkova v Lanškrouně došlo k odcizení předního kusu registrační značky z vozidla. Policie provedla ohledání místa, výslech oznamovatelky a vyhlásila prostřednictvím informačních prostředků pátrání po odcizené značce. Věc je šetřena jako přestupek.

Krádež králiků
Chuť na králičí pečínku pravděpodobně dostal neznámý pachatel v noci ze čtvrtka na pátek. Z králikárny mezi obcemi Lanškroun a Rudoltice odcizil 3 ks králiků, které před králikárnou ihned zabil a z místa je odnesl. Způsobil tak škodu 2.000,- Kč.

Požár v Rudolticích
K zahoření sazí rodinného domku v obci Rudoltice došlo v pátek okolo 17 hodiny. Požár nebyl velkého rozsahu a byl uhašen ještě před příjezdem jednotky hasičů. 
 

npor. Mgr. Stanislav MUSIL,
Lanškroun 08.02.2010             
 

vytisknout  e-mailem