Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Pohřešovaného chlapce policisté vypátrali

KRAJ VYSOČINA: Z domu hoch odešel pravděpodobně z důvodu obavy z reakce na špatný prospěch ve škole 

Policisté pátrali po chlapci, který odešel z místa bydliště na Pelhřimovsku pravděpodobně z důvodu obavy z reakce na špatný prospěch ve škole. Mladistvého hocha policisté nalezli naštěstí v pořádku v obci na Jihlavsku. Chtěli bychom zvláště v tomto období na rodiče apelovat, aby byli ve vztahu k dětem a mladistvým pozornější a vždy brali v úvahu možnost, že školní prospěch může mít na děti větší psychický dopad, než dávají znát navenek. Školáci a studenti pak mohou ve stresové situaci jednat nepředvídatelně.
 
V pátek 26. června přijali policisté ve večerních hodinách oznámení o pohřešování mladistvého chlapce. Jeho matka sdělila, že má o syna vážnou obavu, z domu v obci na Pelhřimovsku odešel v odpoledních hodinách a od té doby o sobě nepodal žádnou zprávu. Po pohřešovaném chlapci začali policisté okamžitě intenzivně pátrat. Zjistili jeho popis a vytipovali místa, kde by se mohl pohybovat. Informace o pohřešování byla předána všem policejním hlídkám. Dále policisté na základě šetření zjistili, že pohřešovaný chlapec dostal na vysvědčení špatnou známku, což mohlo výrazně zhoršit jeho psychický stav. Policisté prověřili lokalitu místa jeho bydliště, zdravotnická zařízení, další příbuzné a kamarády chlapce a pátrali po něm také na dalších místech, u kterých vznikl předpoklad, že by se tam mohl nacházet.
V sobotu před sedmou hodinou ráno policisté pohřešovaného chlapce nalezli v Telči, kde seděl na lavičce u čerpací stanice. Hoch byl naštěstí v pořádku. Policisté informovali jeho rodiče, kterým chlapce následně předali.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
28. června 2015   

vytisknout  e-mailem