Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Výhled jako z periskopu zaujal policistu

RYCHNOVSKO - Lenost muže za volantem doběhla. 

Ranní jízda pro benzin skončila pro "řidiče" obviněním ze zločinu loupeže.

Průhled z čelního skla jedoucího osobního vozu zn. Peugeot 106 pouhých třicet centrimetrů zaujal hlídku dopravní policie. Namrzlý sníh třiačtyřicetiletý, tuto dobu ve Vamberku pobývající  občan třemi tahy seškrabal minimalisticky na čelním skle a kromě několika čar na bočním skle u řidiče se s dalším procesem očištění nezdržoval. Téměř neprůhledné auto zastavili muži zákona na nábřeží a pak už se nestačili divit. Jak se ukázalo, kaskadér nikdy nebyl držitelem řidičského oprávnění a Okresním soudem v Rychnově nad Kněžnou má vyslovený zákaz řízení motorových vozidel, a to až do roku 2023. Dechová kontrola u něj také vykázala pozitivní hodnotu 0,41 promile alkoholu v dechu. Podíl na tom zřejmě mělo, jak "řidič" uvedl, požití dvou desítek před cestou pro palivo na místní čerpací stanici. Muž tak při zpáteční cestě zaparkoval své auto jinde, než měl v úmyslu a služebním vozem pokračoval na rychnovskou policii.
Tam už na něj čekali kriminalisté, kteří osobu jim dobře známou obvinili z loupeže, které se dopustil spolu s komplicem (r.1975) v noci z 15. na 16. října 2016. V tu dobu oba přistoupili k osmatřicetiletému muži a strčili ho, až upadl na zem. Při následné potyčce ho jeden držel za ruce a nohy a druhý ho prohledával. Z kapes montérek mu ukradli peníze, telefon, osobní doklady a platební kartu. Z ní se pak pokusili vybrat několika tisícové částky, zadáním špatného PIN naštěstí neúspěšně. Přepadený muž skončil s drobnými zraněními na ošetření v nemocnici. Oba lupiči se této trestné činnosti dopustili i přesto, že byli za takový čin již odsouzeni.
Nyní jsou oba obvinění ze zločinu loupeže a přečinů neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a krádeže,  za které jim hrozí až desetiletý nepodmíněný trest. "Neřidič" sám si pak navíc vyslechl obvinění  z přečinů maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a zanedbání povinné výživy.

por.Mgr. Alena Kacálková
12. ledna 2017

Odkazy do noveho okna

Rychnovsko

11.1. Vamberk 

Detailní náhled

Rychnovsko

11.1. Vamberk 

Detailní náhled

Rychnovsko

11.1. Vamberk 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem