Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

AKTUALIZACE II.:Pohlavní zneužití jedenáctileté dívky

Kriminalisté pracují na objasnění případu pohlavního zneužití jedenáctileté dívky. 

Několik okamžiků hrůzy zažila jedenáctiletá dívka, kterou měl ve výtahu osahávat cizí muž. Ten poškozenou pravděpodobně sledoval od nákupního centra v Hostivaři až do domu, kde dívka bydlí. Vzhledem k tomu, že se jedná o dům o cirka sto bytech, tak se lidé v domě všichni neznají a poškozená proto bez obav s cizím mužem nastoupila do výtahu. Tam na ni měl muž sexuálně zaútočit a začal ji osahávat v oblasti rozkroku, stehen a hýždí. Po zastavení výtahu dívka s pláčem utekla do bytu a tam vše řekla mámě.

Případ začali prověřovat kriminalisté čtvrtého policejního obvodu pro podezření ze spáchání trestného činu pohlavní zneužití, za což hrozí až osmiletý pobyt za mřížemi. Kriminalisté zajistili kamerové záznamy muže, který s dívkou nastoupil do výtahu, a nyní ho hledají. Jestliže ho někdo poznává, ať se ozve na linku 158.  

Mělo se jednat o mladšího muže štíhlé postavy, který byl vysoký asi 175 cm a měl delší hnědé vlasy k uším. Na obličeji měl bílý respirátor s červenými ventily a oblečený byl do světle modrých džínů a zelenomodré mikiny nebo bundy.

Případ se stal v neděli 24. 5. 2020 v Hostivaři nedaleko nákupního centra.

kpt. Jan Daněk – 27. 5. 2020

AKTUALIZACE KE DNI 9. 6. 2020

Kriminalistům se podařilo v rámci prověřování získat další kamerové záznamy, na kterých je podezřelý mladík zachycen. Proto touto cestou žádáme širokou veřejnost o pomoc!!! V případě, že muže na kamerových záznamech poznáte nebo víte, kde by se mohl zdržovat, kontaktujte neprodleně tísňovou linku 158 nebo se obraťte na kteroukoliv služebnu PČR.

Mladíkovi hrozí v případě dopadení a odsouzení až osmiletý trest odnětí svobody.

por. Mgr. Hana Křížová, DiS. - 9. 6. 2020

AKTUALIZACE KE DNI 12. 6. 2020

Kriminalistům se podařilo, díky medializaci celého případu, získat cenná svědectví od občanů. Díky nim zjistili totožnost mladého muže, kterého vypátrali a následně obvinili z trestného činu Pohlavní zneužití. Jednalo se o mladíka z Prahy. V současné chvíli probíhají ve věci standardní úkony trestního řízení. Veřejnosti velmi děkujeme za veškeré poznatky!!!

por. Mgr. Hana Křížová, DiS. - 12. 6. 2020

vytisknout  e-mailem