Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Podzim ve znamení reflexních prvků

KRAJ – Policisté a BESIP apelují na bezpečnost chodců v silničním provozu. 

3Podzim je v plném proudu a s ním i změna času z letního na zimní, zkracování doby slunečního svitu, pozdější východ slunce a jeho brzký západ.  V návaznosti na nastalé světelné podmínky policisté nadále upozorňují především chodce na nutnost být dobře viditelný pro osotatní účastníky silničního provozu, při pohybu na pozemních komunikacích ale i mimo ně.

Policisté se spolu s BESIP v posledních týdnech zaměřili na místa s velkou koncentrací osob právě v časech snížené viditelnosti. V Chrastavě upozorňovali na nutnost reflexních prvků i při pohybu po parkovací ploše před obchodními domy. V Liberci pro změnu dohlíželi na uživatele hromadných dopravních prostředků a před vlakovým nádražím oslovovali cestující a diskutovali s nimi o jejich bezpečnosti.

Každý z oslovených si od policejních preventistek mohl odnést reflexní pásky a reflexní nákupní tašky. Pro nejmenší si pak policistky připravily reflexní plyšáky, které si děti mohou upevnit na zip bundy, či školní tašky a praktický pracovní list z dílny Markétiny dopravní výchovy, kde se děti hravou formou mohou dozvědět častá úskalí provozu na pozemních komunikacích.


16. 11. 2021
nprap. Bc. Markéta Razáková
preventistka KŘP Libereckého kraje 

vytisknout  e-mailem