Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Podvody, vydírání a loupež

Kriminalisté pátrají po důležitém svědkovi, který vybíral z odcizené platební karty 

Kriminalisté druhého policejního obvodu řeší rozsáhlý případ loupeže, podvodů a vydírání. Dva muži, ve věku dvacet pět a padesát pět let, páchali na území Neratovic, Plzně a Prahy trestnou činnost.  Ta spočívala v tom, že požadovali od různých lidí, které si vytipovali, finanční částky s tím, že nakoupí diamanty, které následně se ziskem prodají. Dotyčným pak slíbili, že jim vrátí jejich vklad, navýšený o procenta ze zisku. K těmto účelům si poškození brali půjčky, které jim jeden z obviněných dokonce předjednával jejich jmény. V případech, kdy si poškození půjčky brát nechtěli, je začali obvinění vydírat.

V jednom z mnoha případů dostal poškozený vyplacenou půjčku na účet. Platební kartu ale nechtěl obviněným vydat, ti mu však začali vyhrožovat a nakonec se ji zmocnili. Tyto dva podvodníky se kriminalistům podařilo odhalit a zadržet. Oba jsou v současné chvíli ve vazbě a v případě odsouzení jim za trestné činy loupež, vydírání, krádež a podvod hrozí až desetileté vězení.

V případu ale figuruje i další neznámý muž. Ten, právě s touto odcizenou platební kartou, vybíral hotovost. Kriminalistům se doposud nepodařilo zjistit jeho totožnost a vzhledem k tomu, že by to mohl být velmi důležitý svědek, se rozhodli poprosit o pomoc veřejnost.

V případě, že poznáte muže, zachyceného na kamerových záznamech, či fotografiích, neprodleně, prosím, kontaktujte tísňovou linku 158.

por. Mgr. Hana Křížová, DiS. - 6. dubna 2020

vytisknout  e-mailem