Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Podvodníka zadrželi u soudu

Včera krátce po třinácté hodině zadrželi kriminalisté z Prahy I devětadvacetiletého muže přímo v budově soudu pro Prahu 1 neprodleně po soudním jednání. 

Zadržený muž se totiž vydával za jednatele modelingové a castingové společnosti, a zájemcům nabízel nafocení takzvaného booku (modelingové fotoalbum) a zprostředkování práce v reklamním průmyslu. Byť od všech zájemců vybral nemalé finanční zálohy, naslibované závazky nikdy nedodržel. Z toho důvodu zahájila vyšetřovatelka oddělení hospodářské kriminality Prahy I proti devětadvacetiletému, česky hovořícímu muži trestní stíhání pro trestný čin podvodu. Toho se obviněný dopustil vůči celkem třiceti poškozeným. Svým jednáním způsobil dosud vyčíslenou škodu za 112.000,- Kč. Z toho důvodu hrozí obviněnému trest odnětí svobody až na pět let. Vyšetřovatelka zároveň podala státnímu zástupci podnět k návrhu na uvalení vazby.
 
Určitým paradoxem na celé situaci je to, že obviněného zadrželi kriminalisté v budově zmiňovaného soudu poté, co skončilo soudní projednávání jeho dříve spáchaných podvodů stejného charakteru.
 
por. Mgr. Tomáš Hulan 23. 1. 2013

vytisknout  e-mailem