Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Podvodníka odhalili

CHOMUTOVSKO - Chtěl vydělávat na fiktivním startovném. 

Ze spáchání trestného činu podvodu byl začátkem měsíce obviněn 34letý muž z Uherského Hradiště. Ten měl poškozeného z Chomutovska připravit o 12 tisíc korun.

Poškozený se na policii obrátil s tím, že naletěl neznámému pachateli, který na internetových stránkách zveřejnil nepravdivé informace o pořádání rybářských závodů. Muž se do závodu přihlásil a dle instrukcí zaplatil převodem na bankovní účet částku 12 tisíc korun, což mělo být startovné. Žádné závody se však nekonaly a ani se konat neměly, vše byl od začátku podvod motivovaný snahou vylákat od lidí peníze.

Na základě oznámení se policisté začali případem zabývat a šetřením se jim podařilo zjistit totožnost podezřelého. Podle jejich poznatků se o podobný podvod dotyčný pokusil ještě ve dvou případech, kdy jako startovné požadoval pokaždé částky ve výši 9 tisíc korun. Do těchto dalších dvou fiktivních závodů se mu však nikdo nepřihlásil a žádné další peníze tedy nezískal.

Poté, co policisté muže odhalili, ke všemu se přiznal a poškozenému celou částku vrátil. Svého jednání litoval a jako důvod uvedl, že propadl sázení a potřeboval peníze.

por. Mrg. Miroslava Glogovská
tisková mluvčí
Chomutov 17. ledna 2023

vytisknout  e-mailem