Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Podvodník vylákal z důvěřivých lidí více než milion

DĚČÍN – Nyní už je ve vazbě a v případě odsouzení mu hrozí až osmileté vězení 

     Policejní komisař z Oddělení hospodářské kriminality v Děčíně zahájil trestní stíhání 51letého muže z Českolipska jako obviněného ze zločinu podvod.  Je až neuvěřitelné, jak úspěšný obviněný muž byl při půjčování peněz od důvěřivých lidí.  V období od prosince roku 2021 do října letošního roku postupně vylákal pod různými záminkami od celkem šesti poškozených lidí bezmála 1 300 000 korun.

     Podle zjištění kriminalistů dva z poškozených půjčili obviněnému muži  finanční prostředky na přelomu let 2021 a 2022, s tím, že k jejich vrácení mělo dojít do měsíce od zapůjčení, obviněný jim ale nic nevrátil.  Zbylí čtyři poškození byli podvodníkem osloveni s nabídkou výhodného  obchodu a  požádáni o zapůjčení finančních částek  na tyto výhodné obchody, podvodník jim sliboval vrácení a navíc zhodnocení vložených peněz.  Po mnoha urgencích od poškozených na vrácení zapůjčených peněz  se obviněný muž neustále vymlouval a jejich navrácení oddaloval.    

    Poté, co poškozeným došla trpělivost, vše oznámili na policii. Děčínští kriminalisté zadrželi 51letého muže  začátkem tohoto týdne. Muž si již převzal usnesení o zahájení trestního stíhání ze zločinu podvod, a to s ohledem na způsobenou škodu, ale i svou trestní minulost. Na základě podnětu policejního komisaře státní zástupce podal návrh na vzetí obviněného do vazby, který soudce akceptoval a obviněný putoval do vazební věznice.  Za jeho protiprávní jednání mu nyní v případě uznání viny u soudu hrozí až osmiletý trest odnětí svobody.  

     Kriminalisté na případu nadále pracují a pátrají  po dalších případných poškozených. 

Děčín 16. prosince 2022
prap. Bc. Eliška Kubíčková
Oddělení tisku a prevence
KŘP Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem