Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Podvodník sliboval, ale zboží nikdy nedodal

BŘECLAVSKO: Evidujeme přes padesát poškozených a další se přidávají. 

Břeclav - Stále častěji se setkáváme s případy, kdy policii kontaktují poškození lidé, kteří se rozhodli zakoupit zboží prostřednictvím internetových inzerátů. Na zaplacenou objednávku ovšem čekají marně. Podvodník si peníze nechá poslat na účet, ale k zaslání zboží se nemá.

V těchto dnech se břeclavským policistům podařilo poslat do vazební věznice dvaadvacetiletého muže z Domažlic, který se obohacoval právě takovým způsobem. Jak vyplynulo z vyšetřování - podvodník nabízel zejména mobilní telefony, ale také vstupenky na různé kulturní akce. Vyšetřovatel shromáždil několik desítek trestních oznámení a ukázalo se, že mezi poškozené patří lidé z různých koutů naší republiky. Přestože jsou dvě desítky podvodů stále v prověřování, již teď policisté zahájili trestní stíhání a muže viní, že se ve více než padesáti případech dopustil podvodu. Od důvěřivých nakupujících vyinkasoval téměř 140 tisíc korun. Konečná cifra ovšem může být daleko vyšší.
 
Soudce vyhověl návrhu na vzetí do vazby a tak muž putoval přímo za mříže břeclavské věznice. Zde může zpytovat své svědomí a přemýšlet nad trestem, jenž ho teď čeká. V případě odsouzení mu totiž  hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi.
por. Mgr. Kamila Haraštová, 2. 11. 2012
 internetové podvody.wav
 
 

 

vytisknout  e-mailem