Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Podvodník se vydával za agenta, policistu nebo vojáka

Čtyřicetiletý muž vylákal od žen peníze a jedné dokonce i vyhrožoval smrtí. Policisté hledají další poškozené ženy. 

Detektivové z 1. oddělení zabývající se násilnou trestnou činností ve třetím policejním obvodě hledají v souvislosti s rozpracovaným případem nebezpečného vyhrožování a podvodu ženy, které mohly mít co do činění s mužem vydávajícího se například za agenta tajných služeb, vojáka sloužícího v Afghánistánu nebo za policistu ochranné služby chránící ústavní činitele.
 
Na konci měsíce září nahlásila policistům jednatřicetiletá žena podvodné jednání muže, se kterým se seznámila během loňských vánočních svátků na diskotéce v centru Prahy. Během jejich partnerského vztahu však muž od důvěřivé ženy vylákal pod záminkou různých legend sto tisíc korun a to i přesto, že za stejné jednání byl v roce 2012 pravomocně odsouzen Obvodním soudem pro Prahu 10. Když ale chtěla jedna z podvedených žen peníze od svého přítele zpět, ten ji začal prostřednictvím sms zpráv dokonce i vyhrožovat smrtí.
 
To ovšem netušila, že ve stejné době jako s ní se podvodník seznámil ještě s další ženou a udržoval tak s oběma partnerský vztah současně. Důvěřivé ženy nakonec přišly o sto tisíc korun. O tyto peníze je pak měl připravit proto, aby mohl odškodnit ženu podvedenou už v roce 2012. Zbylé peníze používal pro svoji osobní potřebu, kriminalisté však prověřují i podezření žen na to, že jim odcizil například mobilní telefony nebo kolečkové brusle.
 
Kriminalisté navíc v současné době disponují i informacemi, že takto podvedených žen mohlo být daleko více a v souvislosti s těmito případy tak žádají další poškozené, aby je kontaktovaly na bezplatné tísňové lince 158 a všechny důležité skutečnosti nahlásily. Detektivové muže podezřívají ze spáchání trestného činu podvodu a nebezpečného vyhrožování, za což mu vzhledem k jeho trestní minulosti a způsobené škodě hrozí až pětileté vězení.
 
por. Bc. Jana Rösslerová 11. 12. 2013
Odkazy do noveho okna

Podezřelý muž

Podezřelý muž 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem