Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Podvodník chtěl zveřejnit choulostivá videa dvou mužů

MĚLNICKO - Za trestný čin vydírání mu hrozí 4 roky ve vězení. 

Jedno mají 25letý a 42letý muž z Mělnicka společného...byli oklamáni podvodníkem, který se vydával za ženu. Zda si ale poškození muži skutečně vypisovali se ženou nebo byl podvodníkem na druhém konci muž teď zjišťují kriminalisté z Mělníku.

Jejich příběh začal podobně. Na sociálních sítích hledali seznámení se ženou, se kterou si začali psát. Později jejich konverzace začala být důvěrnější a psali si i o důvěrných a intimních věcech. Oběma mužům zanedlouho neznámá žena zavolala přes videohovor, kde se objevila zcela svlečená žena, ale vymlouvala se, že nefunguje mikrofon, proto při videohovoru pouze psala. Žena po mužích na oplátku chtěla to samé, tedy aby se také svlékli do naha. Ti prosbě ženy vyhověli a před kamerou se svlékli. Po ukončení videohovoru na oba muže ale čekalo velmi nepříjemné překvapení. Asi po minutě jim přišla výhružná zpráva, že celý videohovor byl nahrán a pokud nechtějí, aby jejich nahé video bylo zveřejněno, musí poslat 10 tisíc a 1 tisíc Euro. Jeden z poškozených mužů ze strachu poslal 14 tisíc korun, druhý 2 tisíce. Celou věc pak nahlásili policistům.

Mělničtí kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu vydírání, za které neznámému pachateli či pachatelce, v případě dopadení, hrozí až 4letý trest odnětí svobody.

Co je sexting a jaká jsou rizika? 

por. Mgr. Pavel Truxa
tiskový mluvčí
11. ledna 2024

vytisknout  e-mailem