Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Podvodník chtěl peníze za sjednání půjček

BLANENSKO: Svědectví lidí, co s ním jednali, potřebují policisté. 

    Policisté na Blanensku v těchto dnech rozkrývají případ muže, který je podezřelý z rozsáhlých podvodů odehrávajících se po celém území České republiky. Podezřelým je osmadvacetiletý člověk žijící na Blanensku. Ten přišel před dvěmi roky o práci a dostal se do tíživé životní situace. Rozhodl se proto, že si peníze opatří nelegálně. Na internetu začal oslovovat lidi, kteří hledali přes inzerát někoho, kdo jim půjčí peníze. Podezřelý jejich zájmu využil, nabídl jim zprostředkování půjčky a za toto zprostředkování od nich dopředu inkasoval poplatky ve výši několika tisíc korun. Této činnosti se věnoval v průběhu roku 2010 a 2011.

   V současnosti už kriminalisté znají jména nejméně sedmdesáti lidí, kteří muži poslali peníze a žádná půjčka jim sjednána nebyla. Vzhledem k tomu, že poškozených lidí ale je pravděpodobně více, žádáme veřejnost o spolupráci. Potřebovali bychom, aby se kriminalistům ozvali lidé, kteří s podezřelým komunikovali mailem a následně mu zaslali peníze na účet. Podezřelý komunikoval prostřednictvím čtyřech mailových schránek:

    pujcka.hned@email.cz, pujcim.hned@email.cz, rychle.na.smenku@seznam.cz, pujcim.na.smenku@seznam.cz

   Poškození se mohou spojit s kriminalistou buď telefonicky na čísle 974 631 348 nebo elektronickou poštou na adrese orbkskph@mvcr.cz.

   por. Mgr. Iva Šebková, 21.12.2011

 

vytisknout  e-mailem