Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Podvodníci okradli důchodce

poté, co předstírali kontrolu elektroměru 

Pardubičtí policisté vyšetřují podezření z trestného činu krádeže, ke které mělo dojít tuto neděli, dne 24. srpna 2008, před 16. hodinou v obci Třebosice na Pardubicku. Dva dosud neznámí pachatelé  měli okolo 15:30 zazvonit  u domu manželů důchodového věku  (nar. 1925 a nar. 1928) s tím, že jdou zkontrolovat odečet elektroměru. Po jeho kontrole sdělili poškozené, že zjistili přeplatek ve výši 1.000 korun, který ji chtějí předat -  potřebují však rozměnit pětitisícovou bankovku. Žena šla tedy pro peníze, bankovku jim rozměnila a vrátila jim částku 4.000 korun, přičemž pětitisícovou bankovku nechala na stole v kuchyni. Poté, co s ní jeden z mužů procházel dále dům a ptal se jí na různé elektrospotřebiče, druhý z mužů pravděpodobně využil nepozornosti a odcizil zmíněnou bankovku v hodnotě 5.000 korun a dále i společné úspory, které byly uloženy v plechové krabičce, z níž si žena brala peníze na rozměnění. Podezřelí muži poté z domu odešli, aniž by si jich všiml manžel poškozené ženy, který byl po celou dobu události na zahradě.

Pachatelé způsobili uvedeným činem škodu za několik desítek tisíc korun, za což jim v případě dopadení hrozí trest odnětí svobody až na 3 roky.

Podvodníky nyní hledá Policie ČR a současně varuje všechny občany, aby byli opatrní a nepouštěli cizí osoby do svého domu a bytu, případně aby si jejich návštěvu telefonicky ověřili u firmy, kterou údajně zastupují!

vytisknout  e-mailem