Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Podvodníci odebírali zboží a neplatili!

Muž a žena podvodně vylákali zboží za téměř dva miliony korun. 

Policejní komisař Služby kriminální policie a vyšetřování  - Odboru hospodářské kriminality zahájil dne 18. srpna 2008 trestní stíhání proti dvěma obviněným osobám pro spáchání trestného činu podvodu.
33letá žena a 41letý muž se této trestné činnosti měli dopouštět tím, že jako zástupci TEMPL METAL s.r.o., se sídlem v Mnichově Hradišti, obchodní oddělení v Mošnově, uzavírali s různými obchodními společnostmi a firmami provozujícími živnost v silniční dopravě smlouvy o přepravě věcí. Přitom se zavázali autodopravcům sjednané ceny za přepravy ve sjednaných termínech hradit. Tuto povinnost však ani přes opakované urgence neučinili.
Scénář podvodného jednání probíhal téměř ve všech dosud zjištěných případech stejně. 33letá žena objednala - povětšinou elektronickou poštou - přepravu zboží, jednalo se ve většině případech o vyřazené elektrozboží, či elektroodpad. Svým závazkům však nedostáli a sjednanou částku za přepravu v řádném termínu neuhradili. O tom, že nebudou celou transakci finančně pokrýt, věděli již při sjednání zakázky. 
V  jednom případě také 41 letý muž pod záminkou přestěhováni provozovny, vylákal od 39letého muže finanční částku ve výši 100 000.-Kč. Ani tuto částku však pachatel neuhradil a po splatnosti ještě několikrát majiteli peněz tvrdil, že vše vrátí. Pak s ním ale přestal komunikovat a peníze nevrátil.
Jejich trestná činnost je o to závažnější, že oba obvinění byli rozsudkem Okresního soudu v Novém Jičíně ze dne 24.11.2007 uznáni vinnými ze spáchání trestného činu podvodu a odsouzeni k podmíněným trestům odnětí svobody a k peněžitému trestu 100 000,.Kč.  Oba pachatelé pokračovali společně v trestné činnosti stejným způsobem, avšak prostřednictví jiné firmy. 
33letá žena je stíhána vazebně, po jejím obchodním partnerovi, rodákovi ze slovenské Trnavy,  policisté vyhlásili pátrání
Novojičínští kriminalisté se domnívají, že poškozených firem může být daleko více. Proto se obracíme na veřejnost, aby se v případě, že mají splatné neuhrazené pohledávky společnosti TEMPL METAl s.r.o., IČO: 27367487, přihlásili na telefonním čísle 974 735 350, 974 735 349, případně na linku 158.
 

vytisknout  e-mailem