Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Podvodnice z internetových aukcí

ÚSTÍ NAD LABEM - poškozených jsou pravděpodobně desítky 

Policejní komisař sdělil obvinění 21leté ženě z trestného činu Podvodu. Obviněná se trestné činnosti dopouštěla nejméně od poloviny roku 2008, kdy se registrovala na různých inzertních a aukčních serverech, a to jak v České republice, tak i na Slovensku. Vystupovala pod různými přezdívkami a e-mailovými adresami, zejména pak prahamail@seznam.cz, vercinek@seznam.cz, vercinek88@seznam.cz, vercinek666@seznam.cz, verse007@seznam.cz, delfinekverunka@seznam.cz  a dalších. Její přihlašovací jména byla - Veronika, Vercinek88, VeronikaJ007,Srnec02. Kromě elektronické pošty se zájemci komunikovala prostřednictvím SMS zpráv. Pokud se jí ovšem někdo ze zájemců chtěl dovolat, tak hovory nepřijímala. Nakonec si od vydražitelů, kteří odpověděli na její inzerát, nechala zaslat na bankovní účet nebo složenkou přímo na adresu jejího bydliště peníze a zboží jim neodeslala.
 Prozatím vyčíslená škoda se pohybuje kolem 83 tisíc korun, ale je pravděpodobné, že poškozených budou desítky. Obviněná se v současné době nachází ve vazební věznici a hrozí jí trest odnětí svobody až do výše 3 let.
 Kriminalisté žádají další případné poškozené, aby se přihlásili na kterékoliv policejní služebně nebo v pracovní době zavolali na služební telefonní číslo 974 426 358.  
 
 

vytisknout  e-mailem