Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Podvodně získal modemy

Bruntál - pak je nabízel zákazníkům na internetu a jiné.... 

Podvodně získal modemy od telefonní společnosti, které pak nabízel na internetu k prodeji. Vyinkasoval peníze, ale zboží některým zákazníkům nezaslal. Taky si na cizí jména žádal o úvěry. Vše dělal z důvodu získání peněžních prostředků, jelikož je bez práce a stále studuje.
Policejní komisařka SKPV zahájila v těchto dnech trestní stíhání 25letého muže z přečinů podvodu a úvěrového podvod. Je mu kladeno za vinu, že od ledna 2013 do února 2014 ve skoro sedmi desítkách případů měl uskutečnit objednávky na zřízení datových služeb a to buď prostřednictvím webových stránek poškozené společnosti či telefonicky. Všechny tyto objednávky byly z důvodu nekontaktnosti následně zrušeny, avšak odeslaná koncová zařízení (modemy) byla doručena a obchodní zásilky adresátem převzaty. Adresy k doručování a kontaktování byly totiž odlišné. Telefonní společnosti vznikla škoda přes 170 tisíc korun. Takto podvodně získané modemy měl v průběhu prosince a ledna obviněný nabízet na inzertních internetových portálech zákazníkům. V pěti případech zákazníci zaplatili, ale zboží neobdrželi. Dále měl obviněný dvakrát zažádat jménem svých známých, kteří o tom neměli ani potuchy, o spotřebitelský úvěr, kde měl uvést nepravdivé údaje o zaměstnání, příjmu, datu narození a jiném. Úvěry mu nebyly poskytnuty. Obviněnému hrozí trest odnětí svobody až do výše pěti let.  

 

 

 
komisař por. Bc. Jiroušková P.
skupina tisku a prevence Bruntál
30. 10. 2014
 

 

Čtyřkolku zanechal nedaleko místa činu
Vloupání do garáže na ulici Okružní oznámil rýmařovským policistům ve středu 28letý místní občan. Pachatel se do objektu dostal poškozením dveří a pak již měl volný přístup ke všemu, co měl poškozený uložené v garáži. Odcizil pár motokrosových rukavic a čtyřkolku bez motoru v hodnotě 14 tisíc korun. Odtlačil ji cca 150 metrů od místa činu, kde ji pak ponechal. Po ohledání ji policisté vrátili majiteli.

vytisknout  e-mailem