Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Podvodné vylákání peněz

Policisté opětovně varují. Neplaťte žádným cizím lidem žádné peníze! 

            Táborští policisté pátrají po muži, který na starší ženě (64) podvodně vylákal finanční hotovost. Stalo se tak krátce po půl třetí hodině odpolední včerejšího dne (15. 7.) na Sídlišti nad Lužnicí. Oslovil ji v prostoru parkoviště v Havanské ulici a pod osvědčenou záminkou, že si její syn u něj objednal opravu vozu a v současné chvíli potřebuje nutně peníze na odstranění dříve nepředpokládané závady ji přesvědčil, že mu má tuto finanční hotovost ve výši přes 50 000 korun uhradit. Svou legendu navíc podpořil i fiktivním telefonátem s jejím synem a přislíbil vydání stvrzenky. Žena mu v dobré víře umožnila, aby s ní došel do jejího bytu, kde mu peníze vydala. Muž pak pod záminkou, že si odskočí do auta pro potvrzení a drobné peníze nazpět, z domu odešel.
            Dle popisu poškozené by podvodníkem měl být muž ve věku 45 – 50 let, silnější, asi 170 cm vysoké postavy, opálené, snědší pleti a krátkých, kudrnatých, tmavých vlasů bez koutů. Na očích měl sluneční brýle s černou plastovou obroučkou. Na sobě měl oblečené modrošedé kalhoty s laclem, tričko s krátkým rukávem blíže neurčené barvy a sportovní boty. Hovořil česky bez cizího přízvuku.  
            Tento případ není na Táborsku ojedinělý. Policisté proto žádají nejen obyvatele táborského Sídliště nad Lužnicí, kteří si mohli podvodníka dne 15. 7. v době mezi druhou a třetí hodinou odpolední v prostoru parkoviště a dále pak v blízkosti domu č. 2820 v Havanské ulici všimnout, ale i každého, kdo se kdykoliv či kdekoliv s podobným podvodným jednáním mohl setkat, aby své informace předali táborským policistům na lince 974238111, případně  na lince tísňového volání č. 158. Děkujeme.

vytisknout  e-mailem