Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Podvodně vylákal ze seniorky peníze

SOKOLOVSKO – Pomozte při pátrání po pachateli. 

Dne 24. 2. 2014 měl dosud neznámý pachatel podvést 77 letou ženu ze Sokolova. Kolem dopoledne měl telefonicky kontaktovat seniorku, představit se jako její vnuk a požadovat po ní zapůjčení finanční hotovosti v řádu desetitisíců korun. Neznámý muž se měl s ženou domluvit, že pro peníze přijde někdo jiný a na smluvená hesla mu má předat peníze, které jí ještě ten den v odpoledních hodinách vrátí. Poškozená seniorka měla před domem neznámému muži, který se k ní přihlásil, předat požadovanou hotovost. Poté, co uplynula doba, kdy jí měla být finanční hotovost navrácena, kontaktovala svého vnuka, od kterého zjistila, že jí nevolal a žádné peníze nepožadoval.
 
Muž, který si přišel pro finanční hotovost je světlé pleti, asi 160 cm vysoké zavalité postavy, má kulatý obličej a světlé oči. Na sobě měl tmavé oblečení, pravděpodobně černé barvy a na hlavě kšiltovku černé barvy, obojí bez nápisů. Mluvil plynule česky, bez přízvuku a bez nějaké vady řeči.
 
Policisté přijmou jakoukoliv informaci k muži na identikitu na bezplatné telefonní lince 158 nebo na jakékoliv policejní služebně.
 
RADY PRO SENIORY
 
prap. Kateřina Krejčí
25. 2. 2014
Odkazy do noveho okna

neznámý muž

neznámý muž 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem