Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Podvodné prodeje štěňat

NÁCHODSKO– Zaplatila, ale štěně dosud neviděla. 

Rádi byste si pořídili čtyřnohého přítele, který vám bude stát po vašem boku? Buďte však velmi obezřetní při nákupu přes internet a neposílejte peníze před předáním zvířete, pokud nemáte dopředu ověřeného prodejce. Podvodníci využívají různé inzertní portály, přes které komunikují s důvěřivými zájemci, kteří nakonec neobdrží ani vysněného pejska ani navrácené peníze.

Trpkou zkušenost s nákupem takového štěněte měla nedávno žena na Náchodsku.  Neznámý prodejce na počátku května komunikoval se ženou, která si přes internetový inzertní portál zabývající se i prodejem zvířat  vyhledala, zamluvila a následně psa zaplatila. Toho ale do současné doby nedostala a ani peníze ji prodejce nevrátil. 

S prodejcem komunikovala na zahraničním telefonním čísle. Domluvenou částku mu poslala prostřednictvím mezinárodního platebního portálu. Následně byla ze strany prodejce opět kontaktována, že je potřeba zaslat další finanční částky, a to za pořízení cestovního pasu, očkovacího průkazu psa a pojištění psa. Celková částka se tak nakonec vyšplhala na více jak 40 tisíc korun.

Protože tento případ není v České republice ojedinělý, varujeme širokou veřejnost a zároveň žádáme, pokud jste se stali obětí, abyste nás kontaktovali na bezplatné telefonní lince 158. 

Pokud nechcete být podvedeni i vy, využijte k nákupu ověřené chovatelské stanice, nebo alespoň komunikujte s ověřeným prodávajícím. Vyvarujete se tak nepříjemného zjištění, že nebudete mít ani pejska ani peníze.
 

por. Mgr. Lucie Konečná
3.6.2020, 11:00 hod.

vytisknout  e-mailem