Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Podvodné prodeje na internetu

TEPLICKO - Žena nabízela k prodeji značkové kabelky; Řídil i přes zákaz a další zprávy. 

Podvodné prodeje na internetu

     Z přečinu podvodu byla obviněna 35letá žena, která je podezřelá, že na internetu inzerovala prodej značkové kabelky. Projevila o ni zájem cizinka, která měla ženě poslat na účet 500 eur, kabelka jí ale doručena nebyla.

     Dále je v minulosti šestkrát odsouzená žena podezřelá, že inzerovala prodej originální značkové kabelky, kterou koupila za necelých sedm tisíc korun zájemkyně, která po jejím rozbalení měla zjistit, že se jedná o pouhou kopii světoznámé značky. Koupi u podezřelé reklamovala, žena se ale nejdřív vymlouvala a posléze s poškozenou přestala komunikovat. Pokud případ skončí u soudu a obviněná bude uznána vinnou, hrozí jí až tříletý trest odnětí svobody.

Řídil i přes zákaz

     Roční zákaz řízení motorových vozidel udělený rozhodnutím městského úřadu nezabránil 39letému muži, aby si nesedl za volant. Místo aby striktně dodržoval předpisy a zbytečně na sebe neupozorňoval, při jízdě z Bíliny směrem na Teplice překročil nejvyšší povolenou rychlost, což mělo za následek kontrolu hlídkou dopravních policistů. Muž si už převzal sdělení podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, v případě odsouzení mu v krajním případě hrozí až dvouleté vězení.

Další újezdy od nehod

     Policie nadále zaznamenává případy, kdy pachatelé dopravních nehod ujíždějí z místa, aniž by splnili povinnosti uložené platnou legislativou. Přivítáme jakákoliv svědectví veřejnosti k níže uvedeným nehodám, jejichž viníci nerespektují zákonem daná pravidla.

     K první dopravní nehodě mělo dojít v době od 18:00 hodin dne 23. října 2019 do 17:30 hodin dne 24. října 2019 v Teplicích, ul. Školní u křižovatky s ul. Spojenecká. Nezjištěný řidič podle poškozené naboural do vozidla Škoda Octavia zaparkovaného ve vyznačeném parkovacím pruhu pro podélné stání a z místa ujel.

     Od nehody ujel i řidič, který měl dne 24. října 2019 od 13:30 do 17:30 hodin v Teplicích, ul. U Keramiky při couvání poškodit levou přední část zaparkovaného vozidla Ford Focus.

     Pátráme také po neznámém řidiči, který měl v době od 19:30 hodin dne 25. října 2019 do 14:40 hodin dne 26. října 2019 v Duchcově, ul. V Domkách u č. p. 1225 poškodit levou zadní část zaparkovaného vozidla Škoda Octavia a z místa odjet.

     Veškeré poznatky k nehodám lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260, nebo na bezplatnou linku 158.

Krádež nafty

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který odcizil pohonné hmoty ze zaparkovaného nákladního vozidla. Zloděj v Teplicích odstranil víčko nádrže, ze které odčerpal asi 15 litrů nafty. Škoda byla vyčíslena na pět set korun, ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže.

30. října 2019, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem