Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Podvodné okradení seniorky objasněno

Jezdil i přes zákaz, Agresivní muž skončil na záchytce, Nechal otevřené vozidlo a přišel o věci 

Policisté objasnili podvodné okradení seniorky
Bruntálští kriminalisté i po půl roce objasnili podvodné okradení 82leté ženy z Nových Heřmínov, které pachatel odcizil 60 tisíc Kč.
Policisté šetřením a prověřováním nových informací zjistili, že krádeže se měl dopustit 49letý muž ze Znojma a policejní komisař ho ve středu 23.9.2009 obvinil z trestného činu krádeže. Dne 15.4.2009 se měl vloudit pod legendou pracovníka elektráren do bytu poškozené seniorky. Žena, při hledání dokladů o zaplacení, mu nevědomě ukázala uloženou finanční hotovost ve výši 60 tisíc Kč. Pachatel poškozenou potom poslal odečíst elektrické hodiny a v její nepřítomnosti ji celoživotní úspory vzal. 
 
Pod kola mu skočila srna
Ve 20,20 hodin dne 24.9.2009 mezi obcemi Úvalno a Krnov došlo k dopravní nehodě nákladního vozidla Peugeot a srnou. Zvíře skočilo z příkopu přímo před projíždějící auto a 50letý řidič již nestačil pro krátkou vzdálenost zabrzdit. Došlo ke střetu. Zvíře po nehodě z místa uteklo. Způsobná škoda činí 30 tisíc Kč. Požití alkoholu bylo vyloučeno.
  
Jezdil i přes zákaz
Z trestných činů maření výkonu úředního rozhodnutí a řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění byl ve čtvrtek 24.9.2009 obviněn 34letý muž z Krnova. Je mu kladeno za vinu, že v průběhu dne 24.9.2009, na různých místech v Krnově, řídil fiat i přes skutečnost, že nemá řidičský průkaz. Policisté také zjistili, že mu byl rozsudkem soudu v Bruntále uložen zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel do roku 2010. Na obviněného byl podán návrh na vzetí do vazby.
  
Agresivní muž skončil na záchytce
Rýmařovští policisté včera 24.9.2009 zasahovali proti agresivnímu 52letému muži, který v Rýmařově - Harrachově slovně a fyzicky napadal dva muže. Při dechové zkoušce mu naměřili 2,16 promile alkoholu. Vzhledem k tomu, že byl neustále velmi agresivní, tak byl převezen na záchytnou stanici k vystřízlivění. Je podezřelý z přestupku proti občanskému soužití.
 
Nechal otevřené vozidlo a přišel o tašku
V Krnově na ulici Opavská u prodejny nábytku dne 24.9.2009 si neznámý pachatel otevřel neuzamčené dveře vozidla Peugeot a odcizil černou plátěnou tašku. V ní měl majitel doklady, platební kartu, brýle a další osobní věci v hodnotě 8 800 Kč. Krátce po krádeži chtěl pachatel platební kartu použít v bankomatu, ale to se mu nepodařilo.
 
                                                                                             
komisař por. Bc. Tušková Pavla
pisbr@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem