Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Podvodně odebíral oblečení i jídlo

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Mladík podváděl obchodníky, hoteliéry i restauratéry.  

 

Dvaadvacetiletý muž odebíral na fakturu různé sportovní vybavení, jídlo a na faktury si nechal psát také úhradu za nocleh v hotelích. Žádnou z těchto faktur ale neměl v úmyslu zaplatit, kdy tomuto závazku dostál až do současnosti. Celková způsobená škoda činí dvaatřicet tisíc korun. Včera mu hradišťští kriminalisté sdělili podezření ze spáchání trestného činu podvodu.

Mladík ze Zlínska, který se v posledních měsících potuloval na Uherskobrodsku, se právě před koncem loňského roku vydal po obchodech v Uherském Brodě. Vymyslel si, že zastupuje basketbalový klub a že chce nakoupit nějaké zboží jako odměny pro sportovce. V jedné prodejně si například vybral sportovní soupravu, šusťákovou bundu, trička, různé botasky a ponožky. Prodejcům předložil občanský průkaz spolu se živnostenským oprávněním a nechal si vystavit fakturu, kterou slíbil zaplatit. Ovšem vzhledem k jeho finanční situaci a platební neschopnosti musel vědět, že nebude schopný fakturu uhradit, což také od začátku neměl ani v plánu. Do konce roku obešel ještě další tři prodejny. V jedné mu zboží nakonec na fakturu nevydali, ale z ostatních si odnesl mobilní telefony nebo cestovní tašku. Po několika týdnech a nezaplacení faktur, začali poškození obchodníci kontaktovat policii s podezřením na podvod. Hradišťští kriminalisté začali na případu pracovat, ale mladík už v té době změnil lokalitu.

Od začátku roku několik dní pobýval v různých hotelích v Kroměříži. Za ubytování neplatil, vše si nechal napsat na fakturu, kterou ovšem nezaplatil. Zavítal také do jedné restaurace, jejímž pracovníkům namluvil, že chce na zkoušku udělat rauty. Opět na fakturu odebral v rozmezí šesti dní balená jídla v hodnotě přesahující pět tisíc korun. Takto odebral jídla ještě v další restauraci a na ubytování vystřídal tři hotely. Na těchto případech začali pracovat kroměřížští kriminalisté, kteří k podvodníkovým skutkům začali sbírat jednotlivé důkazy a při vyšetřování se spojili s hradišťskými kolegy.

Včerejšího dne si dvaadvacetiletý muž vyslechl podezření ze spáchání trestného činu podvodu a ze zákona mu tedy hrozí až dva roky vězení. Z celkově způsobené škody dvaatřiceti tisíc korun mladík dosud nic neuhradil. Odebrané jídlo i oblečení muž údajně prodal a utržené peníze utratil.


 

23. březen 2012, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem