Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Podvodné jednání při složení uhlí

KLADENSKO - Pachatel využil důvěřivosti seniorky a podvedl ji. 

Policisté z obvodního oddělení Stochov pátrají po dosud neznámém pachateli, který podvedl osmdesáti šestiletou seniorku.

Ve středu 13. července 2016 kolem jedenácté hodiny neznámý muž využil důvěřivosti a vysokého věku seniorky. Po příjezdu k domu v ulici P. Bezruče v obci Tuchlovice stařence sdělil, že jí vnučka objednala  třicet metráků uhlí v hodnotě necelých 17 000,-Kč. Na pozemku složil nepoměrnou část tohoto nákladu a seniorka mu požadovanou částku zaplatila. Neznámý pachatel poté odjel, aniž by poškozené ženě předal doklad za obdržené uhlí. Následně seniorka zjistila, že její vnučka žádné uhlí neobjednávala a ani množství složeného uhlí neodpovídá zaplacené částce.

Policisté nyní případ prošetřují jako podezření z trestného činu podvodu.

Policie vyzývá občany, kteří v inkriminovanou dobu včerejšího dne 13. července 2016 se v dopoledních hodinách kolem jedenácté hodiny pohybovali v obci Tuchlovice v ulici P. Bezruče  nebo v jejím okolí a spatřili tohoto podezřelého muže i s jeho vozidlem a naloženým uhlím, aby poskytli bližší informace na linku 158 nebo na nejbližší policejní služebnu. Na základě tohoto protiprávního jednání neznámého pachatele je i možnost, že před podvodným jednáním u této seniorky mohl podezřelý muž oslovit i jinou osobu nebo dokonce i zde složit neodpovídající množství uhlí.

Kladenská policie opět upozorňuje občany a především seniory, aby byli obezřetní a dbali zvýšené opatrnosti. Vždy je nutné si ověřit jestli cizí osoby, které vás osloví s nabídkou jakéhokoliv zboží nebo služby, se zakládají na pravdě a nejedná se o podvodná jednání.

Největším problémem těchto podvodných jednání a krádeží je nevyzpytatelnost pachatelů, kteří za účelem různě vymyšlených příběhů se obohacují ve svůj prospěch a k této trestné činnosti si vybírají především seniory.

 

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

14. července 2016

vytisknout  e-mailem