Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Podvodná nabídka prázdninového ubytování v karavanu

Praha venkov – VÝCHOD – Opatrnosti není nikdy dost! 

Brandýští policisté se zabývají případem týkající se placení záloh za služby předem  přes internet. V pondělí 29. června na inzertním portále sociální sítě dosud neznámý pachatel nabízel možnost ubytování v karavanu v areálu kempu. Pro zajištění daného termínu však požadoval po zájemci zaslání zálohy, a to v řádu několika tisíc korun. Později klient zjistil, že v daném kempu tato služba není k dispozici, ale to již byly peníze odeslány.

I letní sezona je příznivým obdobím pro podvodníky, proto bychom měli být opatrní a obezřetní. Před zasláním zálohy je třeba ověřit, zda službu, kterou si hradíme, dané středisko opravdu poskytuje. Zároveň není od věci ověřit, zda údaje k platbě jsou správné a vedou k danému subjektu. Tím se můžeme vyhnout nepříjemnostem a komplikacím, které bychom nečekali.

Podvodné internetové obchody zákazníci rozpoznají tak, že jsou nového data založení, nejsou na ně kladné recenze, neobsahují kontaktní telefonní číslo do provozující společnosti, firma uvedená jako provozovatel má jako předmět podnikaní zcela jiný obor. Ceny jsou výrazně nižší, obchody zpravidla nemají kamennou provozovnu a objednané zboží nelze zaplatit a vyzvednout osobně.

por. Mgr. Eva Hašlová
30.6. 2020

vytisknout  e-mailem