Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Podvodem si přišla na více než 100 tisíc

LOUNSKO - Hrozí jí pět let za mřížemi; Kvůli pár stovkám způsobil škodu přes 10 tisíc; Místo motorky měl sednout radši na kolo. 

Až pětiletý trest hrozí v krajním případě 63leté ženě z Loun, kterou vyšetřovatelka obvinila z trestného činu podvodu. Podle sděleného obvinění měla dotyčná už před několika lety požádat na příslušném úřadu o příspěvek na bydlení, o který pak žádala ještě několikrát. V žádostech však měla opakovaně zatajit své příjmy ze zaměstnání. Tím pádem jí byl přiznán vyšší příspěvek, než na který měla nárok. Během čtyř let jí tak mělo být neoprávněně vyplaceno více než 100 tisíc korun. Právě s ohledem na výši způsobené škody může soud v případě uznání viny obviněné uložit trest v rozpětí jednoho roku až pěti let.

Kvůli pár stovkám způsobil škodu přes 10 tisíc

Lounští policisté pátrají po neznámém pachateli, který se měl v uplynulých dnech vloupat do prodejny v Lounech. Dotyčný do objektu vnikl násilím a z pokladničky měl odcizit peníze v celkové výši dosahující jen několika stovek. Násilným vniknutím do prodejny však způsobil škodu přes 10 tisíc korun. V případě dopadení hrozí pachateli za spáchání trestných činů krádeže a poškození cizí věci až dvouleté vězení.

Místo motorky měl sednout radši na kolo

Podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání sdělili policisté 30letému muži z Lounska. Ten se v sobotu dopoledne projížděl v obci na Lounsku na motocyklu. K jeho smůle ho přitom zastavila policejní hlídka. Její členové vzápětí zjistili, že muž má příslušným úřadem uložen trest zákazu řízení všech motorových vozidel. Za svou nerozvážnost se tak bude zpovídat před soudem, kde mu podle zákona hrozí odnětí svobody až na dva roky.

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Louny 27. července 2021

vytisknout  e-mailem