Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Podvod v bance

Jihočeský kraj - České Budějovice - Senior chtěl v bance sjednat převod velké finanční transakce. (Hlasová schránka 974 222 116) 

Jihočeští kriminalisté z odboru hospodářské kriminality vyšetřují případ velkého podvodu v bankovním ústavu. Koncem minulého týdne se dostavil 70 letý muž ze Středočeského kraje, do pobočky v Českých Budějovicích, kde po předložení padělaného osobního dokladu a příkazu k úhradě, požadoval převod finančních prostředků ve výši 9 600 000 korun, a to z účtu osoby, za kterou se vydával,  na jím uvedený účet. V případě úspěšné transakce by pravděpodobně způsobil bance výše uvedenou škodu.

Pracovníci banky o této skutečnosti informovali policisty, kteří již provedli nezbytné kroky. Podezřelý muž, který má již určitou trestní minulost obdobného charakteru, byl zadržen a předán kriminalistům. Po zadokumentování všech důkazů bylo zahájeno trestní stíhání tohoto muže jako obviněného ze zločinů Podvod, Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a Padělání a pozměnění veřejné listiny.

Obviněný byl následně umístěn do policejní cely a kriminalisté podali státnímu zástupci podnět k návrhu na vzetí do vazby. Návrh státního zástupce nebyl soudem akceptován, proto bude trestní stíhání obviněného vedeno na svobodě.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

7. prosince 2015

vytisknout  e-mailem