Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Podvod se zakázkami.

HRADECKO - Zálohy zaplaceny, ale ploty a brány nedodány. 

V minulých dnech kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality územního odboru Hradec Králové obvinili tři osoby ze zločinu podvod. Dva muži (38 a 27 let) jako zaměstnanci a jedna 26letá žena jako jednatelka jedné firmy z Pardubicka měli po předchozí vzájemné dohodě a za vzájemné součinnosti s úmyslem sebe obohatit sjednávat zakázky na výrobu plotů, vrat a vjezdových bran. Byli si vědomi dřívějších nasmlouvaných a nerealizovaných zakázek a finanční situace společnosti. Věděli, že nemůžou z výtěžků předchozích, současných ani budoucích realizací smluvených zakázek získat tolik, aby za nově přijatá zálohová plnění mohli dostát svým smluvním ujednáním.
Během necelého roku obviněná trojice zaslala na základě poptávky cenovou nabídku na požadovanou zakázku 16 osobám, s kterými uzavřela smlouvu o dílo a vyinkasovala zálohy ve výši téměř 2 miliony korun. Zákazníci z různých částí České republiky se však realizace zakázky do současné doby nedočkali a zálohy jim vráceny nebyly.

Policisté z centrální evidence exekucí zjistili, že je proti společnosti vedena řada exekucí a proti nejstaršímu obviněnému 25 exekucí. Dále zjistili, že má společnost závazky vůči mnoha věřitelům, zejména vůči zaměstnancům, státním institucím a na přijatých fakturách z obchodního styku ve výši necelých 5 miliónů korun. 

Všem třem, kteří jsou stíháni na svobodě, hrozí trest odnětí svobody na 2 roky až 8 let.

por. Iva Kormošová
26.2.2024, 10.50

vytisknout  e-mailem