Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Podvod s dávkami

TEPLICKO - Žena se obohatila o téměř deset tisíc; Hledáme svědky nehody... 

Podvod s dávkami

     Z přečinu podvodu se bude zodpovídat 33letá žena, která při uplatnění žádosti o dávku státní sociální podpory nedoložila k dokladu o výši nákladů na bydlení vyúčtování za dodávky elektřiny a služby spojené s užíváním bytu v předešlém roce. Tvrdila, že žádné vyúčtování nebylo, ačkoliv měla na těchto službách přeplatek, čímž způsobila, že jí byl neoprávněně přiznán a vyplacen příspěvek na bydlení o téměř deset tisíc větší, než na jaký měla ze zákona nárok. Žena je stíhána na svobodě, v případě uznání viny jí hrozí až dvouleté vězení.

Hledáme svědky nehody

     Žádáme občany o podání svědectví v souvislosti s dopravní nehodou, ke které mělo dojít v době od 7:00 do 15:00 hodin dne 4. června 2020 v Teplicích, ul. Duchcovská v areálu nemocnice na parkovací ploše za budovou lékárny. Neznámý řidič měl poškodit levý bok zadního nárazníku u zaparkovaného vozidla Hyundai i30 a z místa ujet, aniž by splnil ze zákona danou povinnost při účasti na dopravní nehodě. Na místě byly zajištěny stopy laku zeleno - tyrkysové barvy.

     Dne 14. června 2020 v 23:05 hodin došlo na silnici I/8 na křižovatce se sjezdem na Bystřany ke střetu psa a vozidla BMW, jehož řidič jel od Teplic na Prahu. Jednalo se o větší plemeno černé barvy s dlouhou srstí, dopravní policisté nyní pátrají po majiteli zvířete, které při nehodě zemřelo.

     Veškeré poznatky k nehodám lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260, nebo na bezplatnou linku 158.

Kapesní krádeže

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v centru Teplic v nestřeženém okamžiku odcizil ženě z kabelky peněženku. Kromě hotovosti přišla poškozená o doklady a platební kartu, ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečiny krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

     Kapsář okradl také zákazníka teplického supermarketu, během nákupu mu z pánské kabely, kterou měl poškozený zavěšenou přes rameno, ukradl peněženku s patnácti sty korunami. I v tomto případě byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, pachatelům hrozí v případě dopadení až dvouleté tresty odnětí svobody.

23. června 2020, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem