Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Podvod při internetovém prodeji

KLADENSKO – Nakupujte jen u prověřených prodejců. 

Policisté Obvodního oddělení Unhošť přijali včera 27. května 2019 oznámení od dvaašedesátiletého muže z Unhoště, že naletěl podvodníkovi na internetu.

Dne 11. května 2019 našel na internetovém prodejním portálu nabídku prodeje digitálního fotoaparátu Panasonic Lumix DMC-TZ80, za cenu 4.990,-Kč a zboží si od prodejce elektronicky objednal. Téhož dne obdržel mail potvrzující objednávku, s pokynem k uhrazení částky 4.990,-Kč. Zboží zaplatil oznamovatel dne 12. května 2019 a to převodem ze svého účtu. Do jeho mailové schránky mu bylo sděleno, že zboží bude prodejce druhý den expedovat.

Fotoaparát však neobdržel, ani mu prodejcem nebyla vrácena zaplacená částka. Následně zjistil, že internetové stránky prodejce jsou již zablokovány a stejné případy šetří SKPV Chomutov.

Skutek je prošetřován jako přečin podvodu a pachateli hrozí trest odnětí svobody až na dva roky. Pokud se prokáže, že informace o prověřování na výše zmiňované službě kriminální policie jsou pravdivé, bude případ postoupen na toto oddělení.

Policie ČR opětovně upozorňuje občany, aby nakupovali zboží pouze u prověřených osob a prodejců.

nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR Kladno
28. května 2019

vytisknout  e-mailem