Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Podvod po internetu

Český Krumlov - Lidé jsou opravdu nepoučitelní. (Hlasová schránka 974 232 116) 

Manželé (28,31) z Křemežska na podzim loňského roku našli na internetu nabídku na prodej traktorů a prostřednictvím e-mailové pošty poté komunikovali s údajným prodejcem. Veškerá komunikace s tímto člověkem probíhala v německém jazyce. Tento údajný prodejce od poškozených v polovině listopadu 2008 vylákal pod příslibem dodání smluveného zboží - to znamená dvou zemědělských traktorů - částku ve výši 308.440 Kč, jako zálohu na prodej těchto traktorů. Do současné chvíle ale traktory kupujícím dodány nebyly, záloha ve výši 308.440 Kč jim nebyla i přes požadavek na vrácení zálohy a odstoupení od kupní smlouvy ani z části vrácena a údajný prodejce je od 27. listopadu 2008 nekontaktní. Internetové stránky, na kterých byly traktory nabízeny již nejméně od 27. listopadu 2008 neexistují.

Zálohu na zboží poškození zaslali příkazem k úhradě v celkové výši 11.900 EUR, na účet určený prodejcem a vedený zahraniční bankou. Veškerá komunikace mezi údajným prodejcem a kupujícími probíhala výhradně prostřednictvím e-mailové pošty.

V současné chvíli se případem zabývají českokrumlovští kriminalisté a případ šetří jako podezření z trestného činu podvodu.

V každém případě opět apelujeme na občany, aby si vždy řádně promysleli a ověřili, komu a za jakých podmínek vydávají své peníze. Podvodníků je kolem nás bohužel stále celá řada, proto doporučujeme platit pouze za obdržené a pokud možno zkontrolované zboží. To je šance, jak o své peníze nepřijít.

por. Bc. Michaela Hončíková (pcrckpis@mvcr.cz)

 

 

vytisknout  e-mailem