Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Podvod na seniorce

Přerov - podvodník vylákal 160 000 Kč  

Dne 8.4.2011 v odpoledních hodinách telefonicky kontaktoval v Přerově pětaosmdesátiletou seniorku muž, který se představil jako její vnuk. Požádal jí o půjčku 160 tisíc korun. Seniorka neměla takovou hotovost u sebe, ale podvodníkovi se podařilo ji přesvědčit, aby je sehnala. Poslat mu je měla po údajném kamarádovi. Paní tedy požadovanou částku vyzvedla z finančního ústavu. Neznámý muž ji opět telefonicky kontaktoval a dohodl předání peněz. K němu došlo ještě téhož dne. O dva dny později hovořila paní s vnukem a zjistila, že byla neznámým volajícím podvedena, protože vnuk žádné peníze nepotřeboval a nikoho za ní neposlal. Policejním orgánem byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin podvod, za který pachateli, v případě jeho dopadení, hrozí trest odnětí svobody na 1 rok až pět let. Policisté na případu intenzivně pracují. 

 
Popis pachatele: mělo se jednat o muže ve věku kolem 50 let, menší postavy, vysokého asi 165 cm. Byl hladce oholen. Měl kratší vlasy tmavé barvy. Na hlavě měl kšiltovku. Oblečen byl do světlé košile bez kravaty, saka tmavé barvy a látkových kalhot.   
 
 
Vzhledem k tomu, že řada pachatelů zneužívá důvěřivosti seniorů, policie doporučuje, aby senioři v případě jakékoliv pochybnosti kontaktovali kteroukoliv policejní služebnu nebo linku 158.

12.4.2011

por. Mgr. Irena Urbánková

Identikit

vytisknout  e-mailem