Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Podvod na internetu

J.Hradec – Nová Bystřice – Nemá dron ani své peníze. (Hlasová schránka 974 233 116) 

Novobystřičtí policisté pátrají po dosud neznámém pachateli přečinu podvodu, který na internetovém portálu bazos.cz, vystupující pod nickem , nabízel k prodeji dron  za částku 5 700 korun s poštovným ve výši  100 korun. Na inzerát zareagoval poškozený dne 25.července. Dron  objednal a předem zaplatil požadovanou částku ve výši 5 800 korun ze svého účtu na účet  neznámého pachatele. Po provedené platbě prodávající s kupujícím přestal zcela komunikovat. Do dnešního dne tak poškozený nemá požadovaný dron   ani své peníze zpět.

Jindřichohradecká policie varuje : Občané nezasílejte peníze předem, ale až na základě dobírky při převzetí požadované zásilky! Svým obezřetným jednáním výrazně snížíte míru rizika a podvodníkům tak zmaříte jejich nekalé úmysly.

Podvody páchané prostřednictvím internetu  mají vzestupnou tendenci, jejich zadokumentování je velmi složité , rovněž tak je nelehký úkol policie, aby pachatele této trestné činnosti vypátrala a v rámci úkonů trestního řízení i obstarala důkazní materiál, který jej  z jeho páchaných  skutků usvědčí.

por. Mgr. Bc. Hana Millerová, jh.pis@pcr.cz

7. srpna 2019

vytisknout  e-mailem