Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Podvod

SOKOLOVSKO – Způsobili vážnou újmu na právech. 

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání tří osob:
  • 21letého muže ze spáchání přečinů Poškození cizích práv, Podvod a Neoprávněného opatření, padělání a pozměňování platebního prostředku
  • 22leté ženy ze spáchání přečinů Poškození cizích práv, Podvod a Neoprávněného opatření, padělání a pozměňování platebního prostředku
  • 22letého muže ze spáchání přečinů Podvod a Neoprávněného opatření, padělání a pozměňování platebního prostředku
Takového jednání se měli dopustit tím, že listopadu loňského roku v Sokolově, kdy měli po předchozí domluvě již dopředu promyšlený plán, a to požádat a uzavřít na jméno 20leté ženy bez jejího vědomí a souhlasu smlouvu o poskytnutí úvěru. 
 
22letý obviněný muž vzal své tehdejší 20leté přítelkyni z peněženky její občanský průkaz a předal ho druhému obviněnému. Ten si ho vyfotil a vrátili ho zpět do její peněženky.
 
Poté dne 15. 11. 2013 ve třech případech na internetovém portálu požádali jménem poškozené dívky o poskytnutí úvěru a uvedli její osobní údaje z občanského průkazu. Poté při telefonickém rozhovoru za účelem ověření osobních údajů žadatele o úvěr se obviněná představila operátorce jménem poškozená dívky a po celou dobu rozhovoru vystupovala a jednala jejím jménem.
 
Dne 19. 11. 2013 se zmocnili bez souhlasu oprávněné držitelky platební karty k osobnímu účtu a poté provedli celkem 4 neoprávněné výběry finančních hotovostí.
 
Svým jednáním způsobili škodu předběžně odhadnutou na částku kolem 16 000 korun a dále způsobili vážnou újmu na právech poškozené ženy. Všem obviněným za jejich nezákonné jednání hrozí až dvouletý trest odnětí svobody v případě prokázání viny.   
 
nprap. Kateřina Krejčí
5. 11. 2014

vytisknout  e-mailem