Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Podvod

Jindřichův Hradec - Mladá žena vylákala velké množství peněz za zboží, které nikdy neposlala. 

Jindřichohradečtí kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality objasnili internetové podvody mladé ženy (roč. 1995) z hlavního města, které měla prostřednictvím dostupných internetových stránek vylákat u mnoha osob finanční částky.

Nejméně v 16 případech se pod různými smyšlenými emailovými adresami přihlásila na prodejní portály, kde nabízela zboží, které ve skutečnosti nikdy zájemcům neposlala. Chybou poškozených však bylo, že platili za zboží předem, zboží jim pak zmíněná žena nedodala. Nereagovala ani na upomínky a žádosti o vrácení zaslaných peněz.

Případy se dostaly k řešení uvedených kriminalistů, kteří důkladnou a precizní prací zajistili dokumentaci a na základě nich zahájili úkony trestního řízení pro naplnění skutkové podstaty přečinu Podvod. Podezřelá si počátkem týdne převzala usnesení o zahájení trestního stíhání.

Opětovně všem zájemcům o koupi zboží prostřednictvím internetových portálů připomínáme na zvýšenou obezřetnost. Přesvědčte se o existenci skutečného prodejce – formou recenzí, od známých apod. Nikdy neposílejte peníze neznámé osobě předem!

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

9. září 2022

vytisknout  e-mailem