Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Podvod

České Budějovice - Dvě mladé ženy nabízely cestovní smlouvy o zahraniční rekreaci zájemcům, jejichž pobyty se však neuskutečnili. 

Podvodné jednání při zprostředkování zahraničních zájezdů vyšetřují českobudějovičtí kriminalisté z oddělení obecné kriminality. Dvě mladé ženy (obě ve věku 24 let), od počátku roku 2017 do poloviny července roku 2018, nejméně v 15 případech, v úmyslu se obohatit na důvěře jiných osob, vylákaly od poškozených zájemců, finanční prostředky na sjednání pobytů v evropských destinacích.

K tomu nejčastěji používaly sociální sítě, kde vystupovaly nejen jako zprostředkovatelky, ale prezentovaly se i jako zaměstnankyně renomovaných cestovních kanceláří. Postupně vylákaly více jak 573 000 korun, které jim byly zasílány na bankovní účet. Uvedené ženy však pobyty nezajistily a při požadování vrácení peněz se vždy vymlouvaly na různé komplikace a nikdy žádnou hotovost nevrátili zpět.

Poškození podávali trestné oznámení, až se souběhem vše dostalo na stůl kriminalistů z Plavské ulice. Ti po zajištění veškeré dokumentace zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu Podvod. Obě podezřelé si v uplynulých dnech převzaly Usnesení o zahájení trestního stíhání, které je vedeno nevazebně.

Tím připomínáme všem zájemcům o zájezdy jak v zahraničí, tak i v tuzemsku, aby nepodléhali podezřelým cenám a prodejce si řádně prověřili.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

11. prosince 2019

vytisknout  e-mailem