Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Podvod

CHEBSKO – Dvojice měla způsobit škodu téměř dva miliony korun. 

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání jednačtyřicetiletého muže a osmadvacetileté ženy, které obvinili ze spáchání zločinu podvodu.

Manželská dvojice měla s podvodným úmyslem požadovat po různých osobách, aby jim půjčili finanční prostředky, přičemž jim současně nabídli, že peníze si poškození půjčí u finančních společností, které dvojice zastupovala. Následně s osobami uzavřeli smlouvy, půjčené peníze si od poškozených zapůjčily s příslibem, že celé půjčky za poškozené splatí. Dvojice ale nakonec měla uhradit pouze několik prvních splátek.

Jednačtyřicetiletý muž tak měl od konce roku 2015 do dubna roku 2017 uzavřít smlouvu o půjčce v celkem 35 případech. Společnosti, která finanční prostředky žadatelům poskytla, tak měl způsobit škodu téměř 800 tisíc korun.

Stejným stylem měla s některými klienty jednat a následně uzavírat smlouvy o půjčce finančních prostředků také osmadvacetiletá žena. Ta měla takto učinit od poloviny roku 2016 do poloviny roku 2017 v celkem 53 případech. Svým jednáním měla společnosti způsobit škodu přes jeden milion korun.

V případě prokázání viny hrozí obviněným trest odnětí svobody až na osm let.

prap. Jakub Kopřiva
8. 2. 2019

vytisknout  e-mailem