Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Podvod

Jižní Čechy - Jihočeským kriminalistům se podařilo rozplést rozsáhlou trestnou činnost. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Celkem devět osob zadrželi v těchto dnech jihočeští kriminalisté a zahájili jejich trestní stíhání pro podezření ze spáchání trestného činu podvodu, spáchaného formou spolupachatelství. 
Osm mužů a jedna žena (ve věkovém rozmezí 27 – 50 let) se společně měli na území našeho regionu dopouštět rozsáhlé trestné činnosti, a to od podzimu 2006 do léta 2007, kdy způsobili škodu za bezmála 12 miliónů korun.
Jihočeským kriminalistům se díky jejich profesionálnímu pracovnímu nasazení podařilo po 15 měsících rozplést případ, na kterém se všichni obvinění měli předem společně domluvit, s cílem obohatit se a zisk si rozdělit mezi sebe. Zároveň také měli úmyslně poškodit společnost, vůči které nikdy vzniklé závazky neplnili.  Jejich trestná činnost spočívala v uzavírání kupních smluv a následně v uzavírání smluv o finančním leasingu, jejichž předmětem byl prodej hydromasážních bazénů. Jednalo se o typ venkovního bazénu, který bylo možné spatřit např. v reality show „Vyvolení“ nebo „Big Brother“.  Ke schválení leasingu pak měly být předkládány doklady, které obsahovaly lživé nebo pozměněné údaje. Smlouvy byly uzavírány takovým způsobem, aby byla později ztížena identifikace bazénů. Bazény, které byly předmětem leasingu, pak byly ve většině případů z místa umístění odvezeny.  Bazény tak mohly být opakovaně nabízeny dalším zájemcům.
Jihočeští kriminalisté se rozsáhlým případem i nadále intenzivně zabývají.

vytisknout  e-mailem