Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Podvod

České Budějovice - Muž vyinkasoval peníze předem, práci však neodvedl. 

Českobudějovičtí kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality vyšetřují případ podvodného jednání 54 letého muže z Písecka, který se vydával za podnikatele ve stavebnictví. Dle zjištěných a doložených skutečností měl na jaře loňského roku nabízet na internetovém portálu stavební práce a pod legendou zajištění veškerých náležitostí, postupně od zájemce vylákal finanční hotovosti na nákup materiálu.

Postupně získal hotovost převyšující 235 000 korun. Když se nic nedělo a podnikatel na výzvy nereagoval, obrátila se poškozená osoba na kriminalisty. Ti vypátrali pobyt muže a zároveň zjistili, že není tím stavebníkem, za kterého se vydával. Uvedený podezřelý byl dále v hledáčku i jiných státních orgánů za svou nekalou činnost na úseku trestního práva.

Koncem ledna si z rukou zmíněných strážců pořádku převzal usnesení o zahájení trestního stíhání pro naplnění skutkové podstaty zločinu Podvod, kdy vzhledem k době spáchání, potažmo i současné koronavirové situaci, je uplatňována sankce výší trestní sazby až do osmi let trestu odnětí svobody.

Spoluobčanům připomínáme, aby nikdy nedávali předem peníze či platby bankovním převodem neověřeným osobám, za jakékoli služby.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

5. února 2021

vytisknout  e-mailem