Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Podvod

Český Krumlov - Z trestného činu podvodu českokrumlovští kriminalisté důvodně podezřívají muže z Lipenska. (Hlasová schránka 974 232 116) 

Ten totiž uvedl v omyl jednatelku společnosti na Lipensku a již na jaře 2005 si od ní vypůjčil celkovou částku ve výši 370.000 Kč, pod záminkou vzájemné spolupráce a budování rekreačního zázemí. Muž ženě slíbil, že vypůjčené finanční prostředky vrátí ještě na podzim téhož roku, tj. roku 2005. Odmítl však podepsat smlouvu o půjčce. Po vzájemné dohodě, při převzetí finančních prostředků vlastnoručně vystavil dvě směnky. Do současné doby vypůjčené finanční prostředky nevrátil a navíc směnky vystavil tak, že jsou údaje na nich nepostačující, a tak jsou pro formální nedostatky nevymahatelné. Tudíž byly i v době jejich vystavení zcela bezcenné pro civilní soudní spor.
 
Muž však ženu uvedl v omyl znovu, v létě 2005, když po předchozím ujednání v souvislosti se zprostředkováním ubytování pro klienty společnosti z Prahy, objednal ubytování 61 klientů. Následně vystavenou fakturu na částku 27.450 Kč neuhradil, ačkoliv od pražské společnosti za pořádanou akci dostal zaplaceno celkem 351.446 Kč, které si ponechal po vlastní potřebu.
 
Svým jednáním tak podezřelý muž způsobil škodu v celkové výši 397.450 Kč a jeho jednáním se zabývají českokrumlovští kriminalisté.
 
 
por. Bc. Michaela Hončíková (pcrckpis@mvcr.cz)

vytisknout  e-mailem