Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Podvedl zastavárníka

TEPLICKO - Podstrčil mu jiný mobil; Neplatil splátky a další zprávy. 

Podvedl zastavárníka

     Až dvouleté vězení hrozí 38letému muži, kterému policisté sdělili podezření z přečinu podvodu. Na sklonku loňského roku měl dát v trnovanském bazaru do zástavy mobilní telefon iPhone v originálním balení i s příslušenstvím. Vykupující obsah krabice zkontroloval a vyplatil podezřelému deset tisíc korun, když po dvou týdnech balení opět otevřel, protože si pro mobil muž nepřišel, našel uvnitř starý telefon s prasklým displejem. Podezřelý totiž v nestřežené chvíli vyměnil iPhone za starý mobil, vzal si peníze a ze zastavárny odešel, tímto jednáním se dopustil trestného činu, ze kterého se bude zodpovídat před soudem.

Neplatil splátky

     Z přečinu úvěrového podvodu byl obviněn 24letý muž, který prostřednictvím obchodní zástupkyně požádal poškozenou společnost o poskytnutí úvěru ve výši deset tisíc korun. V žádosti ale uvedl nepravdivé údaje týkající se svého zaměstnání a výše příjmu, navíc neuhradil žádnou ze smluvně předepsaných měsíčních splátek. Pokud případ skončí u soudu, mohl by si muž vyslechnout verdikt až dvouletého vězení.

Odcizené zábrany

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který měl na silnici I/13 u sjezdu na obec Hostomice odcizit přes tři desítky přenosných kovových zábran. Celková škoda byla vyčíslena na více jak třicet tisíc korun, ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže.

Hledáme svědky nehody

     Žádáme občany o podání svědectví v souvislosti s dopravní nehodou, ke které došlo v době od 20:00 hodin dne 17. ledna do 10:00 hodin dne 18. ledna 2020 v Teplicích, ul. Duchcovská za kruhovým objezdem u nemocnice ve směru na centrum. Neznámý řidič měl poškodit sloup veřejného osvětlení č. TP59152, předběžná škoda byla vyčíslena na deset tisíc korun. Konkrétnější čas, kdy k nehodě molo dojít je v době od 17:00 do 17:15 hodin, kdy je na nedaleké kameře zachycen průjezd šedého vozidla typu pravděpodobně VW Sharan, případně VW Golf modré barvy. U obou vozidel je ze záznamu zřejmé, že jim nesvítí pravé přední světlo. Veškeré poznatky k nehodě lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260, nebo na bezplatnou linku 158.

21. ledna 2020, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem