Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Podvedl třiadevadesátiletého muže

ZLÍNSKO: Další okradení senioři ve Zlíně.  

Včera kolem osmé hodiny večer přijali policisté oznámení od čtyřiaosmdesátileté ženy ze Zlína, která měla podezření, že jejího druha připravil o peníze neznámý člověk.

Po příjezdu na místo policisté zjistili, že starší pár, bydlící na menším sídlišti ve Zlíně, navštívil odpoledne neznámý muž, který se vydával za jejich známého. Jelikož si už pamatují jen málo ze své minulosti, pozvali jej dál a asi dvacet minut si s ním povídali. Oslovoval je křestním jménem, čímž oba získali pocit, že tohoto muže opravdu znají. Ten využil příležitosti a po krátké době požádal třiadevadesátiletého muže o půjčku pět a půl tisíce korun. Důvodem měla být oprava rozbitého čelního skla u jeho auta. Zároveň slíbil, že peníze ještě tentýž den staršímu muži vrátí. Teprve když se nevrátil, napadlo staříky, že se zřejmě stali obětí podvodu. Paní celou záležitost oznámila na policii. Policisté na místě odebrali veškeré stopy. Pachatel je podezřelý ze spáchání přečinu podvodu a porušování domovní svobody. V případě odsouzení si může posedět za mřížemi až dva roky.

V letošním roce jde již o patnáctý případ podvedených seniorů ve Zlínském kraji. Vzhledem k podobnému počtu případů v loňském roce, důrazně varujeme seniory před všemi cizími lidmi.

Zde je pár preventivních rad:

1. Nikoho cizího nepouštějte do svého obydlí!
2. Na dveře si pořiďte bezpečnostní zámek, řetízek a kukátko.
3. Zvoní-li opravář nebo pracovník úřadu, raději zavolejte přímo na firmu, kterou zastupuje.
4. Nepodléhejte lákavé vidině snadného zbohatnutí, podomní prodej zásadně odmítejte!


28. května 2014, nprap. Monika Kozumplíková
 

vytisknout  e-mailem