Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Podvedl desítky lidí

TEPLICKO - Muž na internetu inzeroval prodej zboží, které vůbec nevlastnil; Ignoroval zákazy řízení; Zpronevěřila desítky tisíc. 

Podvedl desítky lidí

     Až pět let by mohl strávit ve vězení 22letý muž, který si přivydělával podvody na internetu. Po dobu téměř jednoho roku inzeroval na internetových portálech prodej různého zboží, ačkoliv ve skutečnosti neměl v úmyslu nabízené věci komukoliv prodat, vůbec je nevlastnil a nabídky prodeje učinil ve všech případech pouze se záměrem vylákat na případných kupujících finanční prostředky.

       Na jeho nabídky reagovali postupně zájemci, kteří se prostřednictvím elektronické nebo telefonické komunikace dohodli s podezřelým na úhradě zboží ve prospěch jeho bankovních účtů. Jakmile finance obdržel, přestal s lidmi komunikovat, takto připravil o peníze desítky poškozených z celé republiky, od kterých vyinkasoval přes 167 tisíc korun. Muž, který byl v uplynulých dnech obviněn z podvodu, je navíc v podmínce a to rovněž za přečin podvodu, vyšetřován je na svobodě.

Ignoroval zákazy řízení

      Ve vazební věznici skončil 36letý muž, který opakovaně porušoval zákazy řízení motorových vozidel, které mu uložil jak teplický magistrát, tak i soud. Uložené tresty muž ignoroval a opakovaně řídil, jen od konce září byl na Teplicku přistižen za volantem v šesti případech. Protože si ze sdělení podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, které mu policisté vždy předali, nic nedělal, poslal ho včera soudce do vazby, kde bude čekat, jaký trest mu bude uložen, v krajním případě může strávit za mřížemi až dva roky.

Zpronevěřila desítky tisíc

     Z přečinu zpronevěry byla obviněna 46letá žena, která pracovala jako řidička autobusu. Je podezřelá, že si v rozmezí pěti měsíců nechávala tržbu od cestujících, zaměstnavatele měla připravit o téměř čtyřicet tisíc korun. Žena je vyšetřována na svobodě, v případě uznání viny by ji mohl poslat soudce až na dva roky do vězení.

16. listopadu 2021, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pio@pcr.cz

vytisknout  e-mailem