Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Podvedl banku o 40 000 000

Jihočeský kraj - Kriminalisté obvinili prokuristu a majitele firmy ze zločinu podvodu za 40 000 000 korun, které formou překlenovacích úvěrů vylákal z jednoho z Českobudějovických bankovních domů. (Hlasová schránka 974 221 116) 

V uplynulých dnech převzal usnesení o zahájení trestního stíhání devětapadesátiletý muž z Českých Budějovic. Trestní stíhání pro podvod zahájili kriminalisté Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje, specialisté na hospodářské delikty, finanční a obchodní machinace, ve spolupráci se svými českobudějovickými kolegy, a to po několika měsíčním náročném rozkrývání obchodní činnosti předmětné firmy.


Obviněný muž, majitel a prokurista firmy, zabývající se specifickou stavební činností, začal od roku 2006 zjišťovat, že není schopen dostát finančním závazkům vůči svým klientům. Přestože věděl o své nepříznivé finanční situaci o rozsahu neuhrazených závazků, zamlčel tyto okolnosti jednomu z Českobudějovických bankovních domů a požádal o překlenovací úvěr ve výši 5 000 000 korun. Poskytnutý úvěr sloužil k financování provozních potřeb. V létě roku 2007 se obviněnému podařilo si v bankovním domě tento kontokorentní úvěr navýšit o 20 000 000 korun. Společnost samozřejmě nadále i přes poskytnuté prostředky své závazky neplnila, nicméně finance poskytované bankou čerpala. Celková výše odčerpaných finančních prostředků ke škodě bankovního domu je tak zhruba 40 000 000 korun. Pro zločin podvodu, v této výši, je tak obviněný muž vyšetřován. Vyšetřování je vedeno na svobodě.
 

mjr. Mgr. Jiří Matzner, pisjc@mvcr.cz

11. dubna 2011

 

 

vytisknout  e-mailem