Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Podvedení přišli o statisíce

TEPLICKO - Policisté opětovně varují před podvody; Viděl jste nehodu? 

Podvedení přišli o statisíce

     Další dva podvody, kdy poškození přišli o statisíce korun, řeší tepličtí policisté. O téměř 900 tisíc korun přišel 44letý muž z Teplic, kterého kontaktovala telefonicky žena s tím, že má na svém kryptoměnovém účtu finanční částku v amerických dolarech. Přesvědčila muže, aby si nainstaloval do počítače program se vzdáleným přístupem, prostřednictvím kterého pak neznámý pachatel zcela ovládl elektronické bankovnictví poškozeného. Ten byl instruován, aby potvrzoval bankovní transakce, kdy mu budou peníze vráceny i s výnosem z kryptoměny. Místo toho mu však v několika platbách odešlo z účtu téměř 900 tisíc korun. Poté přestal podvodník s mužem komunikovat a peníze mu navráceny nebyly.

     Další podvedenou je 31letá žena z Teplic, která inzerovala prodej knihy za 30,-Kč. Neznámý podvodník jí zaslal phishingový odkaz údajné přepravní společnosti za účelem vyplnění osobních údajů včetně přístupových hesel do internetového bankovnictví. Poté vnikl na spořící účet poškozené, odkud převedl dvě platby na její běžný účet a bez jejího vědomí odeslal ve třech platbách celkovou částku téměř 130 000,-Kč.

     Policisté opětovně varují občany, aby nikomu nesdělovali ani nezádavali na zaslaných odkazech své osobní údaje a přihlašovací hesla do internetového bankovnictví. Nikdy neinstalujte do svého počítače programy se vzdáleným přístupem. Nenechte se vmanipulovat údajným kupujícím do jeho intrik, rozhodněte se sami, jakým způsobem prodávanou věc předáte, či zašlete. 

Pátráme po viníkovi nehody

     K dopravní nehodě měl dojít ve 12:05 hodin dne 15. července 2022 v Teplicích v ulici Nádražní náměstí před budovou vlakového nádraží. Neznámý řidič ve vozidle VW Passat, stříbrné barvy, starší rok výroby jel ve směru od Trnovan na Řetenice a přitom svojí přední částí narazil do zadní části vozidla VW Scirocco. Po střetu nezastavil a z místa odjel pryč, aniž by splnil své zákonné povinnosti. V případě poznatků k této nehodě se obraťte na dopravní inspektorát v Teplicích, tel. 974439260.

19. července 2022
por.Bc.Ilona Gazdošová
tisková mluvčí 
PČR ÚO Teplice

Odkazy do noveho okna

leták varování

leták varování 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem