Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Podvedená seniorka přišla o peněženku

JIČÍNSKO - Finta o přeplatku za elektřinu opět "zabrala"  

ilustrační foto                       ilustrační foto
„Nesu vám přeplatek za elektřinu ve výši 112 korun,“ tvrdil ve středu 24. října asi pětadvacetiletý muž seniorce, kterou navštívil v jejím bydlišti v Revoluční ulici  v Jičíně
. Jedním dechem dodal, že má pouze pětitisícovou bankovku, tak aby si připravila peníze na vrácení. Žena mu sdělila, že tak velký obnos peněz doma nemá a poslala ho do nedalekého obchodu, kde by si mohl bankovku rozměnit. Muž jako by ji vůbec neposlouchal a bez pozvání vešel do jejího bytu, kde po ní v kuchyni požadoval občanský průkaz.  Důchodkyně mu ho podala z peněženky, kterou měla položenou na židli. Vetřelec si průkaz prohlédl a poté ještě na chodbě zkontroloval elektroměr. Nakonec z domu odešel s tím, že se vrátí, až bankovku rozmění.  Pochopitelně už nepřišel.
Až po jeho odchodu žena zjistila, že ji chybí peněženka, kterou  muž zřejmě v nestřeženém okamžiku odcizil. Spolu s ní seniorka přišla o hotovost a platební kartu.
 
K popisu muže uvedla, že byl ve věku kolem 25 let, asi 160 cm vysoký, silnější postavy. Na sobě měl černou bundu, černé kalhoty a na hlavě kšiltovou čepici, kterou měl hluboko naraženou do očí.
 
Případ šetří jičínští policisté jako přečin porušování domovní svobody a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za což pachateli hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.
 
Policisté tímto žádají občany, kteří by mohli k uvedenému případu nebo k podezřelému muži podat jakoukoliv informaci, aby tak učinili na linku tísňového volání 158 nebo přímo na telefonním čísle 974 533 101.
 
nprap. Hana Klečalová
25. října 2012 v 12:02

vytisknout  e-mailem