Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Podváděli kupující

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Mužům hrozí až dvouleté vězení. 

“Nabízím k prodeji grafickou kartu“. Tak začínal jeden z mnoha inzerátů na internetovém prodejním portále, který tam v srpnu minulého roku umístil několikrát soudně trestaný čtyřiadvacetiletý muž z Havlíčkobrodska. Minimálně v osmi případech přijal od kupujících peníze a následně s těmito přestal komunikovat. Podvedení marně čekali na balíček s počítačovými komponenty nebo na vrácení peněz. Tímto jednáním si tak přišel na minimálně třicet tisíc korun.

Z dalšího prodejce z okresu Nymburk se vyklubal také několikrát soudně trestaný  jednapadesátiletý muž. Jeho jednání mělo stejný scénář jako v prvním případě s tím rozdílem, že tento muž dražil náhradní díly na auto a motocykl. Od července minulého roku minimálně v šesti případech za uskutečněnou dražbu inkasoval peníze, ale náhradní díly už neodesílal. Tento podvodník napáchal škodu za minimálně dvacet tisíc korun.

Policisté z Obvodního oddělení Buchlovice oběma mužům v uplynulých dnech sdělili podezření z trestného činu podvod, za což jim podle zákona hrozí až dvouleté vězení.

3. června 2022, por. Bc. Milena Šabatová

vytisknout  e-mailem