Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Podváděla ve smlouvě o úvěru

LOUNY - Podvod; Krádeže v marketech...  

Podvod

Šestadvacetiletou ženu z Děčína stíhá komisař Služby kriminální policie a vyšetřování Louny ze spáchání trestného činu podvodu. Obviněná uzavřela minulý rok prostřednictvím jedné provozovny v Žatci smlouvu o úvěru na nákup notebooku v hodnotě 20 015 Kč. Při uzavírání smlouvy uhradila akontaci ve výši 2 002 a smluvně se zavázala k úhradě dalších 24 měsíčních splátek. Další úvěrovou smlouvu uzavřela ve stejné provozovně o několik dní později na nákup televizoru v ceně 22 222 Kč. V tomto případě uhradila akontaci ve výši 2 223 Kč a dále se zavázala hradit měsíční splátky. Žádnou ze splátek však ani u jedné smlouvy už neuhradila a na urgence ze strany věřitele nereaguje. Bylo zjištěno, že ve smlouvách uvedla nepravdivé údaje o svém zaměstnání a výši příjmu. Způsobená škoda byla vyčíslena na celkem 38 012 Kč. Trestní stíhání obviněné vede policie na svobodě.

Krádeže v marketech

Policisté včera odpoledne řešili hned dva případy, kdy ve stejném žateckém marketu kradli zloději. Kolem 14. hodiny zadržel pracovník ostrahy 24letého Žatečana, u kterého zajistil tři lahve vodky v hodnotě 396 Kč a o několik minut později se do prodejny vydal krást i 29letý mladík, rovněž ze Žatce. Ten kromě alkoholu odcizil i různé potraviny, vše v celkové hodnotě 967 Kč. Oba mladíci byli v posledních třech letech za podobnou trestnou činnost již soudně trestáni a tak se v tomto případě nevyhnuli podezření ze spáchání trestného činu krádeže, které jim policisté sdělili ve zkráceném přípravném řízení. Oba byli po provedených úkonech ze zadržení propuštěni. 

Zloděj v kanceláři

Policisté šetří krádež v jedné provozovně v lounské Husově ulici. V úterý, během dne, vešel za provozní doby do otevřené kanceláře neznámý pachatel, který využil chvilkové nepřítomnosti sekretářky a z odložené kabelky pod psacím stolem odcizil peněženku s doklady, platební kartou a finanční hotovostí. Škoda není nijak malá, přesahuje částku 16 000 Kč. Ve věci zahájili policisté úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže, po pachateli pátrají.

Další zprávy vyjdou až v pátek 26. června!

  

vytisknout  e-mailem