Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Podváděla klienty

Vybírala peníze 

     Dva a půl milionu korun podvodným způsobem vylákala z třiceti lidí třiapadesátiletá žena. Pracovala jako pojišťovací agentka u jedné pojišťovací společnosti. Neměla však oprávnění inkasovat pojistné a zprostředkovávat plnění z pojistných smluv. Tuto podmínku však nedodržovala.
Od srpna roku 2005 do září loňského roku oslovovala a osobně navštěvovala svoje klienty, známé nebo bývalé klienty a nabízela jim uzavření pojištění různého druhu s výhodným zúročením peněz nebo navýšením. Poškozené přesvědčovala o výhodnosti uzavření pojistných smluv a vložení finančních prostředků a jejich mimořádné zhodnocení.

     Většinu klientů navštívila několikrát. Sepsala s nimi návrhy pojistných smluv a vybrala od nich peníze, přitom jim nevydala žádné potvrzení o přijetí peněz. Návrhy pojistek a peníze ale svému zaměstnavateli ke schválení a registraci nepředala. Peníze použila pro svoji potřebu.

     Šetřením případu policejní komisař oddělení hospodářské kriminality zjistil, že poškození jsou z Benešovska, Příbramska, Tábora a Písku. Nejstaršímu klientovi bylo sedmdesát osm let a nejmladší mu dvacet šest let. Polovina z poškozených pak byli lidé důchodového věku.

     Díky přístupu pojišťovny poškození nakonec o své peníze nepřijdou. Pojišťovna dluh vůči klientům vzala za svůj vyrovná se s nimi. Vybrané peníze uzná jako vklad do pojištění. Po ženě však bude vymáhat způsobenou škodu.

     Policisté případ prošetřují ho od října roku 2008.


vytisknout  e-mailem